Eskişehir’de ikamet eden 30 yaşındaki Burak Kılıç, 12 yaşında başlayan kitap okuma alışkanlığı sayesinde biriktirdiği 8 bin kitapla sahaf dükkanı açtı.


Eski kitap, dergi ve plaklara olan ilgisi sebebiyle evinde özenle biriktirdiği kitaplara kendi sözleriyle “nefes aldırmak” isteyen Burak Kılıç, bir pasaj içinde açtığı sahafta meraklıların kitaplarıyla buluşmasını sağlıyor.


“Kitap kokusuna alışan insanlar okumaktan vazgeçemez”

“O kokuyu burnum bir kere hissetti. Vazgeçemedim. İyi ki de vazgeçmedim. Bugüne kadar 6 bin kitap, bir o kadar da dergi okumuşumdur. Kitaplar, hayata başka bir pencereden bakabilmeyi, her yazılanın içinde yazara dair bir iz bulabilmeyi sağladı.”


“Tüccar değiliz”

Sahafların ve çiçekçilerin tüccarlık yapmadığını söyleyen genç sahaf, şunları anlattı:

“Oğuz Atay bir kitabında ‘Çiçekçiler ve kitapçılar tüccar değildir’ demişti. Kesinlikle katılıyorum. Bu işin tüccarlığını yapamazsınız zaten. Bir satarsınız, iki satarsınız sonra biter. Kitap okumak, satın almak, onunla yolculuğa çıkmak, yazarın penceresini aralamak bambaşka bir duygu. Ben askerliğimi Kıbrıs’ta yaptım. Çarşı izinlerimde poşet poşet kitap alır, okurdum. Nasıl ki sen çikolatalı pasta seviyorsun, ben de kitapları seviyorum.”